Aquapunkt

Til alle med et ømt punkt...

AquaPunkt er et nyt træningsprogram i vand. Det er skabt til travle danskere med ømme punkter, og dem er vi rigtig mange af.

Omkring halvdelen af os har haft ondt i led, ryg eller muskler inden for det sidste par uger. Det er alt, alt for mange. Men med den rigtige træning kan mange af os få det bedre. Det er bare ikke alle, der ved det.

Derfor har Gigtforeningen og Dansk Svømmebadsteknisk Forening sammen lanceret AquaPunkt, der skal få danskerne til at træne deres ømme punkter, når de er i svømmehallen.


Du bestemmer
AquaPunkt er fleksibel motion, som passer til en travl hverdag. Du træner, når du vil, og så meget du vil, helt uafhængigt af ubekvemme holdtider. Og så kræver det hverken de store forberedelser eller investeringer at gå i gang.

AquaPunkt er gratis for alle, der kommer i svømmehallen. Øvelserne er beskrevet på nogle praktiske rondeller, som du kan tage med hen til bassinkanten, og de redskaber, du skal bruge, låner du i svømmehallen.

Er du i tvivl om noget, eller har du brug for inspiration, kan du spørge AquaCoachen. AquaCoachen er en specialuddannet livredder, som ved noget om vandtræning.

Gør godt hvor det gør ondt
Der er indtil videre udviklet fire øvelsesserier, som gør godt der, hvor mange af os har ondt:

  • Arme & skuldre
  • Lænd & mave
  • Hofter & ben
  • Afkobling & velvære

Træningen udretter ikke mirakler, men den giver dig et puf ind i den gode, aktive spiral. Vand er nemlig en fantastisk makker, når du vil træne dine ømme punkter. Nænsom og effektiv på samme tid.

Gigtforeningen har i mange år stået for træningen i varmtvandsbassinerne rundt om i landet. Det er en af de få muligheder, mennesker med svære gigtsygdomme har for at træne, uden at det gør ondt. Det er denne unikke viden, vi nu overfører til de almindelige svømmehaller.


Kilde: Gigtforeningen