Disc Golf banen

Er du også nysgerrig på Disc Golf? Hos Hjørring Hallerne kan du spille Disc Golf. Se her hvor og hvordan reglerne er.

Kort over banen

 Pointkort 

 

Klik her og download pointkort til at printe

The App for Disc Golfers

Klik her og download App med kort og scorekort

 

Officielle PDGA disc golf regler

Introduktion

Spillets mål er at gennemspille en bane fra begyndelsen til slutningen i færrest mulige kast. Ethvert kast kastes fra det sted, hvor discen befinder sig efter forrige kast. Scoren bestemmes ved at tælle alle spillerens kast på hvert hul, plus strafkast og lægge alle hullerne sammen. Vinderen er den spiller, der gennemfører banen med den laveste score.

Banen består af en række huller placeret sådan, at når en spiller har gennemført et hul, skal vedkommende fortsætte til begyndelsen af næste hul indtil, at alle huller er færdigspillede. Ved hvert hul er der givet et tee område, som spilleren skal begynde hullet fra, og et mål som bruges til færdiggørelsen et hul. Disc golf baner er normalt placerede i bevoksede områder med diverse terræn, som skal fungere som naturlige forhindringer for discens flugt gennem luften. Disse naturlige forhindringer er en integreret del af spillet og spillerne må derfor ikke ændre på disse for at lette gennemspilningen af et hul.

Der er normalt 18 huller på en disc golf bane, men der findes også baner med andre antal huller, f.eks. 9, 22, 24 og 27. Ved brugen af reglerne skal spillere bruge den regel, der mest direkte beskriver den givne situation. Hvis spillerne er i tvivl skal de spørge en official. Reglerne er tilgængelige på www.pdga.com/rules. Brugen af reglerne i konkrete situationer kan findes på www.pdga.com/faq/rules-questions-answers-0.

Advarsel: Hvor forskrevet af en regel den første advisering en spiller modtager for at bryde en regel, og som gør spilleren modtagelig for strafkast for efterfølgende brud på samme regel i samme runde.

Drop zone: Et område på banen udpeget af turneringslederen, hvorfra man genoptager spillet efter at det foregående kast (1) blev kastet OB, (2) omgik en mandatory, (3) blev erklæret lost eller (4) var landet i et beskyttet område (omfattet af 804.01 Specielle forhold). Drop zonens kasteområde skal være tydeligt afmærket og spilles på samme måde som et tee-sted.

Fairway: Det ”in-bounds” område på banen hvorover spilleren kaster, mens vedkommende avancerer fra tee til kurven.

Fjerneste spiller: Den spiller hvis leje er længst fra hullet, og som derfor er den næste der skal kaste.

Forhindring: Enhver egenskab på banen, som kan være i vejen for ethvert aspekt af spillet.

Færdiggørelse af en runde: En runde er officielt færdiggjort for alle deltagere, når turneringslederen mener, at den sidste gruppe på banen har afsluttet deres sidste hul, og har haft passende tid til at bevæge sig fra deres sidste hul til turneringcentret.